Ik ging me beetje bij beetje authentieker en autonomer voelen

Wouke, bedrijfsarts en voormalig medisch specialist: “Vier jaar geleden ben ik compleet vastgelopen in de ziekenhuiswereld. Ik werkte in een topklinisch ziekenhuis en was er eerlijk gezegd doodongelukkig. De sfeer in de vakgroep, het gebrek aan verbondenheid, en altijd dezelfde collega’s die het goed voor zichzelf regelden. Maar die geen oog hadden voor de rest van de vakgroep.

Ik voelde me een pionnetje
Het werken met patiënten gaf zeker voldoening, maar de tijd die ik voor hen had was niet in verhouding tot de tijd die ik aan mijn administratie kwijt was. De focus lag vooral op productiecijfers en capaciteitsberekeningen, niet op de patiënt. Ik voelde me steeds meer een pionnetje in een groot en koel bedrijf.

In deze wereld kom ik niet tot mijn recht
Uiteindelijk ben ik uit het ziekenhuis vertrokken. Ik voelde opluchting maar ook spanning, wat zou de toekomst brengen? Bovendien, ik heb veel opgegeven om medisch specialist  te worden. Het was al met al geen lichtvaardige beslissing, maar diep in mijn hart wist ik: dit is het juiste om te doen. In deze wereld kom ik niet tot mijn recht.

Authentieker en autonomer
Eerst ben ik hier en daar gaan waarnemen, dat gaf me de rust en ruimte om na te denken over hoe nu verder. Het was verfrissend om te beseffen dat ik keuzes kan maken in het leven. Dat besef was ik in de loop van de tijd kwijtgeraakt. Ik ging me beetje bij beetje authentieker en autonomer voelen.

Waarheden over mezelf
Een van die keuzes was om bij De Hele Dokter de Leergang Persoonlijk Leiderschap te volgen. Daar heb ik in de spiegel gekeken en leerde ik – soms harde – waarheden over mezelf. Deze nieuwe inzichten heb ik goed kunnen gebruiken in mijn zoekproces.

Beter in balans
Uiteindelijk heb ik me laten omscholen tot bedrijfsarts en dat voelt heel goed. Ik voel me beter in balans en haal veel voldoening uit mijn werk. Wat me opvalt is dat de wereld buiten het ziekenhuis, ondanks de vele tegenstrijdige belangen en veel valkuilen, veel collegialer en doelgerichter is dan de curatieve sector.

_________________________________________________________________



Leergang Persoonlijk Leiderschap

Meer innerlijke rust, meer energie, meer werkplezier

40 nascholing punten

Wil je vrijblijvend onderzoeken of dit programma iets voor jou is?

Bel Ilse Ganzeboom op 06 22 54 70 99 of mail naar info@deheledokter.nl

 

Dick Houtman